FLW 4000M3 – Fiberlaser lascel

De fiberlaser-technologie heeft een onovertroffen voordeel: Naast staal, RVS en aluminium, maakt het eveneens de grotendeels probleemloze verwerking mogelijk van veeleisende materialen zoals koper, messing en titanium. 

In 2011 heeft AMADA dit voordeel, dat zich al heeft bewezen bij het lasersnijden, met de FLW-serie overgebracht naar het laserlassen.

Als speciaal kenmerk werd de optische eenheid van de AMADA FLW-serie uitgerust met een gepatenteerde roterende lens. Hier is de laserstraal niet langer zuiver op één punt gericht, maar cirkelt hij in een smal bereik. Hierdoor kunnen grotere en onregelmatige openingen worden overbrugd en is een schoon lasproces gegarandeerd. Ook de warmtetoevoer naar het materiaal wordt geoptimaliseerd. Er ontstaan exact gedefinieerde lasranden, onnodige materiaaltoepassing vindt nauwelijks plaats. Deze eigenschap ondersteunt de hoge economische efficiëntie van de FLW-serie, de nabewerking van het werkstuk kan aanzienlijk worden verminderd of zelfs geëlimineerd.